Barendrecht als prachtige groene entree naar de zuidelijke randstad.

Barendrecht is een middelgrote gemeente met alle voorzieningen van de grote stad om de hoek, maar ook de voordelen van een groene, gemoedelijke en levendige gemeenschap. De gemeente Barendrecht bestaat uit twee delen: het centrum en Carnisselande. Carnisselande is een jonge wijk waar vooral gezinnen wonen, terwijl in het centrum van Barendrecht de oude kenmerken nog te vinden zijn.

In Barendrecht is het goed wonen, in een veilige, schone en groene leefomgeving. Bovendien is er op het gebied van cultuur en vrije tijd meer dan voldoende te beleven. In het centrum van Barendrecht vormt de Middenbaan, een oude dijk, een rustig winkelgebied met authentieke winkeltjes en theater “het Kruispunt”. Dit winkelgebied loopt door in de historische dorpskern met enkele oorspronkelijke winkeltjes en horecagelegenheden. Aan de oostkant van Barendrecht is het moderne NS stations gesitueerd.

Binnen de wijk Carnisselande is een groot overdekt winkelcentrum aanwezig. Aan het Middeldijkerplein, nabij het winkelcentrum is verder een multifunctioneel zorgcentrum en een voorzieningencluster met basisscholen en kinderopvang aanwezig. Ook zijn er huisartsen, tandartsen, therapeuten en apotheken gevestigd. Hier vlakbij zijn tevens het marktplein en een waterplein met horeca. Verder beschikt Carnisselande over een overdekt zwembad met diverse baden, horecavoorzieningen en een sportschool/gezondheidscentrum.
© 2012 AKM Projectontwikkeling B.V. | Disclaimer