Kenmerkende dorpse gemoedelijkheid en authentiek karakter.

Heerjansdam is een gezellig dorp op het eiland IJsselmonde tussen de gemeentes Barendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht. De zuidkant van Heerjansdam wordt begrensd door de rivier de Oude Maas. Het polderlandschap rond Heerjansdam en de Barendrechtse grienden lenen zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

Na de samenvoeging met de gemeente Zwijndrecht (2003) heeft Heerjansdam zijn eigen karakter behouden. De oude dorpskern en de omringende dijken ademen nog steeds de sfeer en vriendelijkheid van een klassiek dorp. Dit wordt mede versterkt door de ligging in het groene polderlandschap.

De hechte gemeenschap houdt een groot aantal verenigingen in stand zoals de voetbalvereniging Heerjansdam, tennisvereniging Heer Jan, manege de Develruiters en het enige openluchtzwembad van de regio; het Waal- en Weidebad. Hiernaast beschikt Heerjansdam over de nodige openbare voorzieningen. Zo zijn er winkels, horeca, scholen, kinderopvang, kerken, een bibliotheek en een gezondheidscentrum.

Ondanks de ligging in een natuurrijke omgeving zijn de steden Rotterdam en Dordrecht met al hun voorzieningen binnen 15 minuten bereikbaar.
© 2012 AKM Projectontwikkeling B.V. | Disclaimer